GAIN studien 

Denne siden gir en oversikt over nyttig og relevant informasjon for deg som lever med ALS, enten du nylig har mottatt diagnosen eller har levd med sykdommen over tid.

GAIN-studien

Her kan du holde deg oppdatert på nyheter som er relatert til GAIN-studien.

Vi holder siden oppdatert forløpende, så gjerne kom innom her for å lese mer. Du kan også melde deg på nyhetsbrev til høyre for å få nyheter direkte på e-post.

(14.06.21) Sykehuset Telemark har igangsatt en observasjonsstudie for å bedre kunnskapen om genetiske årsaker til  amyotrofisk lateral sklerose (ALS) i Norge. 

Studien vil bedre mulighetene for at norske ALS-pasienter i fremtiden får en behandling som er mest mulig persontilpasset. Det vil også bedre muligheten for studier av sykdomsmekanismer.

GAIN-studien er støttet blant annet ved midler innsamlet av ALS Norge. Daglig leder i ALS Norge, Mona Bahus er medlem av studiens styringsgruppe.

På sykehusets hjemmeside kan du lese oppdatert informasjon om studien. Prosjektleder er Helle Høyer.  Dersom det er interesse for deltakelse i studien kan du kontakte Høyer på denne adressen: helhoe@sthf.no. Se også studiens hjemmeside for kontaktadresser.

 

Trenger du noen å snakke med? 

Hjelpetelefonen er åpen alle hverdager fra kl. 10 til kl. 17.

Ring: 98 83 62 21.